BasWolfs.nl
Bas
Welkom op mijn blog!

Deze blog is bedoeld als pleisterplaats voor fotografen. De posts gaan over fotograferen en beeldbewerking. Je zult er beginnertips aantreffen maar ook materiaal voor de gevorderde gebruiker.

Laat ik me in dit eerste blog eerst even voorstellen. Ik ben Bas Wolfs, 49 jaar en ik woon in Veldhoven. Fotografie is al 40 jaar mijn hobby. Op dit moment werk ik met een Nikon D600, met diverse lenzen. Vroeger had ik een doka om mijn foto's tot leven te laten komen. Sinds de komst van de digitale fotografie werk ik veel met beeldbewerking. In de loop der tijd werkte ik met Lightroom, Photoshop CS/Elements, Picasa, DxO Optics, Bridge/ACR, Photo MatrixPro, PTGUI en nog een aantal meer.

Wat kun je verwachten in deze blog? Veel informatie over fotografie en beeldbewerking!
In mijn eerste artikelen zal ik aandacht besteden aan Lightroom. Lightroom combineert krachtige beeldbewerking met een groot gebruiksgemak. "Maar Photoshop kan toch veel meer!" zul je zeggen. Natuurlijk! Maar de meeste foto's hebben geen 'VIP behandeling' met Photoshop nodig; snel wat aanpassingen doen is vaak genoeg. En daar schuilt de kracht van Lightroom: je kunt tempo maken. Behalve fotobewerking biedt Lightroom ook nog eens een handige 'workflow'. Zo blijft het leuk om je foto's na te bewerken.
En die paar juweeltjes van foto's? Die krijgen van mij een voorbehandeling in Lightroom en een nabehandeling in Photoshop - en eventueel andere tools. Daar leef ik me op uit. Dat vind ik leuk om te doen, maar niet te vaak graag!

Heb je specifieke vragen? Stel ze gerust. Een eenvoudige vraag kan tot interessante discussies leiden, en eventueel tot nieuwe blog artikelen.

Wil je beter met Lightroom leren werken? Volg dan een cursus Lightroom. Een cursus in groepsverband, of individuele lessen, bijna alles kan! Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op en we bespreken de mogelijkheden.

Ik hoop je hier vaak terug te zien!

gepost: 29 Juni 2013
Webdesign: Bas Wolfs